LinaTherese

Grande mosquée de Paris

Publicerad 2015-01-30 22:13:22 i Allmänt,

Deanna fredag har varit så himla bra!
Efter att skjutsat barnen så åkte jag hem och gjorde mig iordning och slängde i mig lite frukost, för att sedan bege mig till Paris. Jag mötte upp Kevin och vi tog oss till den svenska ambassaden! 
Påväg upp från metron så träffades vi av en miljon snöflingor. Vart tusan kom det ifrån!? Paris första snö, helt enkelt!

Väl framme på ambassaden så hämtade jag ut mitt nya pass, som hade blivit skickat från Sverige. 
Mitt nuvarande pass går ut i april men eftersom att jag inte visste om jag skulle åka något till Sverige innan dess så skaffade jag ett nytt när jag var hemma över jul.
Det var så skönt att komma in på ambassaden. Det kändes så... hemma, på något vis. Foton på kungafamiljen, Tre Kronor, svenska flaggor och en fullproppad anslagstavla med lappar på SVENSKA.


Vi traskade sedan vidare och hamnade på Musée Rodin. Vi orkade inte betala, men det var gratis att gå i trädgården, så vi gjorde det trots det inte alltför ultimata vädret. 



Vi gick till Invalides och tog metron till Gare d'Austerlitz. Jag hade nämligen fått den briljanta idéen att vi skulle ta oss till Le grande mosquée de Paris!

Jag hade sett bilder på Instagram från folk som hade varit där och kände ett sådant sug efter att gå dit, då det såg så sjukt vackert ut. Och det var det... Mer än jag hade kunnat föreställa mig! 

Där fanns en vacker restaurang, en liten butik med helt underbara (och billiga) pryttlar och pinaler, en innergård där man kunde dricka te och äta godsaker, i stil med baklava. Allt var sååå vackert och gav mig härliga Marocko-vibbar! 
Fast vad vet jag...? Jag har ju aldrig varit där, men drömde mig bort där vi satt bland mosaik och fontäner. 


Om man gick runt denna byggnad så hamnade man vid själva moskén. 
Innergården där var helt makalös, seriöst bland det finaste jag sett. De hade en stor "pool" med fontäner och växter, som väl antagligen var del av den hamam de har där.

Jag hann tyvärr inte ta fler bilder innan det kom fram en trevlig man och berättade att moskén tyvärr var stängd idag, men att vi var välkomna någon annan dag! 


Jag är så glad att vi gick hit idag, och vi har planer på att återvända för att äta lunch redan på söndag! 

(Har nu även planer på att bege mig till Marocko och det med basta!) 



Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela